Голям успех на Държавния турнир по чирлидинг за „Купа Перник“

Голям успех на Държавния турнир по чирлидинг за „Купа Перник“

С голям успех преминаха Държавният турнир по чирлидинг за „Купа Перник“ и Втория държавен ученически турнир по чирлидинг, които се проведоха в зала „Борис Гюдеров“. Двудневното състезание, в което се включиха над 400 деца от 24 населени места от цялата страна бе организирано от СК „Персияна“ и Община Перник, съвместно с Българския чирлидинг съюз и Българската асоциация спорт за учащи. В първия ден бе проведено Държавното първенство, на което се представиха отборите на спортните клубове, членове на Български чирлидинг съюз. А втория ден на събитието се включиха ученически формации от цялата страна

„Щастлива съм, че държавното първенство в този красив спорт, който скоро ще бъде част и от олимпийската програма се провежда в Перник. Благодаря на двигателя на организацията Надежда Стоицева за това, че не спира да подготвя бъдещи шампиони и организира такова прекрасно състезание“, каза Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в община Перник.

„Колкото и Държавни турнири да организираме, този в Перник винаги ще остане първи“, каза председателят на БЧС Милко Кралски. Той добави, че за краткото време, в което състезанието е организирано се е получил добър синхрон между всички клубове и институции.