Перник бе домакин на VII детски лекоатлетически турнир „Trelleborg и децата на Перник “

Перник бе домакин на VII детски лекоатлетически турнир „Trelleborg и децата на Перник “

Състезанието се проведе на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Металург“ В него се включиха над 350 деца от училища и детски градини от Община Перник, на възраст от 5 до 13 г., които пробягаха разстояния от 100 до 800 метра. Организатор на състезанието е  лекоатлетката и треньор по лека атлетика Милка Михайлова, а турнирът се провежда със съдействието на Община Перник и подкрепата на генералния спонсор „Trelleborg“ и други.

Гости на събитието бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров, областният управител Людмил Веселинов, зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, Екатерина Мангейна – управител на „Trelleborg“ В Перник и ръководителят на отдел  „Изнесени административни центрове“ в общинската администрация Десислава Стоянова.

Кметът Владимиров благодари на Милка Михайлова за това, че дава всичко от себе си за развитието на леката атлетика в Перник и, че продължава да тренира толкова много пернишки деца. Владимиров се обърна и към малките участници в турнира „Вървете винаги напред и нагоре, докато постигнете целите си и никога не губете надежда и воля за победа Продължавайте да жънете успехи“, призова той.

„Изключително много се радвам да присъствам на този празник на спорта. Искам да Ви пожелая много здраве и упоритост в леката атлетика, която е царицата на спортовете. Желая Ви да надминете постиженията на организатора на турнира Милка Михайлова и да се радваме на Вашите успехи в бъдеще. Бъдете здрави и усмихнати и нека най-добрите победят“, каза зам.-министър Андонов

За шампиони в отборното класиране на турнира бяха обявени децата от  VII ОУ „Г. С. Раковски“, втори са учениците на X ОУ „Алеко Константинов“, а третото място зае отборът на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“.