Губернаторът – патрон на детската изложба „Инспектор по коланите“

Губернаторът – патрон на детската изложба „Инспектор по коланите“

Областна администрация – Перник бе домакин на изложба, посветена на инициативата „Инспектор по коланите“. Под патронажа на Областния управител  – Людмил Веселинов се проведе образователната кампания за използване на колани в превозните средства. Инициативата е на ОД на МВР – Перник, като обхваща всички първокласници на територията на областта. Чрез различни картини учениците демонстрираха нуждата от ползването на обезопасителни средства. В изложбата се включиха 130 деца от 25 училища на територията на областта.

На събитието присъстваха  началникът на отдел „Пътна полиция“, представители на Регионалния инспекторат на образованието,  директори на училища и ученици, включили се в инициативата.

Веселинов приветства присъстващите, като отбеляза, че изложбата е подредена в навечерието на едни от най-светлите празници – 24 май, което не е случайно. Чрез изкуството посланието стига най-бързо до детето. Темата на изложбата ни кара да се замислим и да бъдем отговорни участници в движението по пътищата. След което откри изложбата и раздаде на всяко дете отличителна грамота и подарък за старанието.