След жестоката загуба: Съсипаният Веселин Маринов призна, че…

След жестоката загуба: Съсипаният Веселин Маринов призна, че…

Големият ни певец Веселин Маринов изживява един от най-трудните периоди в живота си, след като преди броени дни загуби майка си Йорданка Маринова. Наложи се изпълнителят да отмени редица концерти и участия заради личната си трагедия, а това, което споделя сега, покруси още повече феновете му.

91-годишната жена изкара последните си дни в хоспис, заради което известният изпълнител, с когото винаги са имали много силна връзка, бе раздиран от чувство за вина. Бардът непрестанно бил тревожен и се чувствал зле, че взел решението да настани майка си в старчески дом.

„Много трудно преживявам нейната старост. Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където ходя всяка седмица и се моля, дай Боже, да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си. Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях вкъщи, в София. Майка ми е на много, много години, трябва да бъде обгрижвана, иначе нямаше да я заведа в такъв дом, но постоянно пита за децата…“, бе споделил неотдавна певецът.

Веско Маринов бе настанил майка си в частен хоспис в село Подгорие, община Костенец, като месечните такси там не са никак малки – около 1000 лева, но певецът бил готов на всичко, само и само най-важният човек в живота му да е добре обгрижен. В дома за възрастни той настанява майка си, след като баща му се спомина внезапно през април 2018 г.

Пенсионерката така и не могла да прежали съпруга си, но се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, защото трудно чувала, не виждала и едва се придвижвала с проходилка, заради което не можела сама да извършва дори елементарни действия.

За да я разведрява, Веселин от време на време я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за постоянно, нямало как да създаде условия за болен човек, каквито имало в дома за стари хора, пише „Стандарт“.

„Вече няма никого в родната ми къща в Полски Тръмбеш и ме е страх да отида там. Откакто никой не живее там, не ходя. Спомените тежат – всяка вещ и растение ти говори. Много съм привързан към спокойствието на моето детство. Трудно мога да опиша какво е за мен родната ми къща“, споделя неотдавна също музикантът./show.blitz.bg