Нашата Мария плени Кан! Вече е като Иванка Тръмп

Нашата Мария плени Кан! Вече е като Иванка Тръмп

Успех за България на филмовия фестивал в Кан. Голямата ни звезда на киното  Мария Бакалова участва във филма „Стажантът” на режисьора Али Абаси.

Биографичната лента разказва за живота на Доналд Тръмп, а българската звезда влиза в ролята на съпругата му – Ивана.  „Първият път, когато имах шанса да прочета нещо за сценария, беше в същия ден и същия час когато видях , че Али Абаси ще режисира този филм, а аз обожавам неговата работа, всичките му филми – Shellеy, Border, Holy spider. Ти си толкова изобретателен реисьор! Реших, че ще се явявам на прослушвания толкова пъти, колкото трябва, за да мога да получа тази роля”, разказва актрисата Мария Бакалова по време на официалната пресконференция.

Тя споделя, че за да застане в „обувките” на Ивана Тръмп, е поискала да й бъде направена специална прическа и грим, а след това изпраща импровизирано видео.

„Така започна процеса на прослушване, беше страхотно да имам шанса да си сътруднича с режисьора по време на прослушването. Спомням си, как Али ми даваше бележки и насоки, защото е важно, когато играеш реален човек, да искаш да го изиграеш със задълбоченост и достойнство, разбира се, с добрите и лошите му страни, но знаеш, че искаш да изиграеш правилния човек. Имах късмета и шанса да участвам в този процес на прослушване”, казва Мария. Според нея все още е рядкост човек да получи подобна роля, ако идва от Източна Европа.

„Израснах, без да се припознавам в ролите на екрана и оттогава преминавам през подобни ситуации като Ивана. Отидох в Америка – страната на свободата и възможностите. Просто искам да дам лъч светлина на хората от моя регион, моят свят и да успея да събера източната и западната страна”, допълва българската актриса.

За премиерата на филма в Кан, Мария Бакалова избра тоалет от пролетната колекция на Dolce & Gabbana за 2016 г. Горната част е корсет без презрамки и огромна зелена пола с тюл, върху която беше изрисувана красива картина.

 Актрисата допълни визията си с красиво диамантено колие със зелени камъни пръстен и гривна. След като дълго позира пред фотографите Мария премина по червения килим с целия актьорски състав на филма – начело с режисьора Али Абаси и актьорът, който влиза в образ на Доналд Тръмп – Себастиян Стан. /Marica