Молебен и водосвет за здраве беше отслужен в Перник по повод земетресението от 2012 година

Молебен и водосвет за здраве беше отслужен в Перник по повод земетресението от 2012 година

Пред храм „Св. Иван Рилски“ в Перник бе отслужен молебен и водосвет за здраве и благоденствие по повод годишнината от земетресението през 2012 г. Десетки перничани се събраха пред храма, за да се помолят за здраве и спасение от бедствия. На богослужението присъстваха и кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му.

„Нека в този ден бъдем по-смирени. Да се помолим с Божията помощ Перник да бъде по-спокоен, по-мирен, и по-уютен за всички нас“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че днешната дата ни напомня за ден, който е оставил отпечатък върху всички нас. Владимиров допълни, че  подобни събития ни правят по-смирени. „Тогава разбираме, че не всичко зависи от нас. Животът е кратък и трябва да сме все-повече ангажирани да направим така, че цялата общност около нас да живее по добре“, каза още Станислав Владимиров.

„Да се помолим на Бог и да благодарим, че въпреки голямото земетресение, което разлюля нашия град преди години, въпреки материалните щети, които то нанесе и уплахата на хората, Бог не даде да има нито една жертва тук, в нашия град“, каза предстоятелят на храм „Св. Иван Рилски“ отец Людмил в проповедта си след водосвета.