Пернишката VIP Gallery навършва 20 години!
Poster 20 Variant 3

Пернишката VIP Gallery навършва 20 години!

Нашата любима VIP Gallery навършва цели 20 години. Това събитие ще бъде отпразнувано с изложба с най-добрите творби от фонда на пернишката галерия.

Тя ще се открие на 27 май в 17:30 ч. в Галерия „Атриум“ в сградата на Областна администрация-Перник. Ще се съберем с приятели, колеги, автори и ценители, за да отпразнуваме заедно нашата кръгла годишнина.

Юбилеят ни дава повод да обърнем поглед назад и да споменем най-напред хората от нашия екип, с които започнахме и вече 20 години развиваме нашата галерия: Светлана Панайотова, Ирена Миткова, Владимир Русев. Събрахме се с много ентусиазъм и вяра, че нашата кауза ще донесе успех не само на нас, но и на многото стойностни и уникални автори, с които сме работили през годините. А те са много и няма как да изброим всички: Сашо и Даря Евтимови, Румен Тошев, Мариела Ивайлова, Силвия Михайлова, Снежана Велинова, Борис Кацов, Георги Кьосев, Елена Темелкова, Методи Петков, Данаил Атанасов и още много други, казват организаторите. За нас е чест, че сред имената на авторите, с които успешно сме партнирали през годините са и безкрайно ценни художници, оставили в наследство след себе си уникални произведения на изкуството, достойни за най-големите световни галерии: Цани Цанев, Иван Букарски, Емил Младенов, Анел Атанасов, Венцислав Александров, казват инициаторите на празника.

„Какво ни прави различни от всички останали галерии?

Отличава ни най-вече уважението, с което се отнасяме към всеки един автор, всяка една творба и всеки един ценител, който има потребност да се докосне до изкуството. Подбираме с вкус и огромно внимание всяка една картина, която приютяваме.

За нас е чест, че вече 20 години сме част от българското изкуство и медиатор между създателите и ценителите на стойностните творби“ казват още пернишките творци.