Шест бързи производства са започнали през почивните дни служители на ОДМВР – Перник

Шест бързи производства са започнали през почивните дни служители на ОДМВР – Перник

 При проведена специализирана полицейска операция на 17 май, от служители на първо РУ бил задържан 40-годишен перничанин. У него полицаите намерили и иззели свита цигара, съдържаща суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви наркотест. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч.

 Отново на 17 май, в гр. Брезник, на ул. „Бунджулов“ бил проверен лек автомобил „Ауди“ с водач 39-годишен столичанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол и наркотици били отчетени положителни резултати – 0, 93 промила в издишания въздух и употреба на два вида наркотици /кокаин и метаамфетамин/. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед.

 С 1, 28 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил 44-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на 18 май, на пътен възел „Марина бара“ в областния град. Задържан е за до 24 ч. по закона за МВР.

 35-годишна столичанка е шофирала лек автомобил „Тойота“ след употреба на амфетамин. Жената била проверена вчера през нощта, на пътен възел „Марина бара“. Задържана е за до 24 ч. с полицейска заповед.

 Жител на гр. Самоков е задържан за до 24 часа за използване на неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство. Мъжът бил проверен на 18 май като водач на микробус „Фолксваген“ на външноградстата магистрала в гр. Перник.

 48-годишен перничанин е шофирал лек автомобил „Хонда“ след употреба на бензодиазепини. Той бил проверен на 19 май, в пернишкия кв. „Изток“. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава под надзора на прокуратурата.