Губернаторът гост на празника на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

Губернаторът гост на празника на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

Областният управител Людмил Веселинов беше гост на тържественото отбелязване на патронния празник на СУРИЧЕ „Доктор Петър Берон“. Празникът беше посветен на 100- годишнината от построяването на сградата на училището, която преди век приютява първата пернишка гимназия. Същото така, празникът съвпада и с 200- годишнината от издаването на „Рибния буквар“, съставен от патрона на школото— д-р Петър Берон.

„Символично е, че ден след като чествахме деня на Европа отбелязваме и вашия двоен празник. Не случайно, нашият принос към Европейското наследство се гради на труда и постиженията на личности като Петър Берон!“ – каза областният управител в словото си.

Той пожела на учениците да продължават да се вдъхновяват от възрожденците, чийто достижения, идеи и творби ни правят част от нашето общо европейско семейство, в което споделяме общи ценности, обща култура и общи идеали.

Поздравления отправиха и народният представител Христина Георгиева, а кметът на община Перник Станислав Владимиров отправи поздравителен адрес до учениците и ръководството на училището.