За по – малко от 48 часа пернишката полиция успя да намери изчезнала чанта с пари

За по – малко от 48 часа пернишката полиция успя да намери изчезнала чанта с пари

Двама съпрузи, заедно с дъщеря си и зет си, гостували в Перник на тържество за изпращане на абитуриенти. Семейството се занимавало с търговия, а парите в чантата били оборот от магазините им. Качвайки се в автомобила си след края на тържеството  четиримата установяват, че чантата, в която имало 15 000 лева я няма. Въпреки че колата не е била разбита, те решават че парите са откраднати и подават сигнал в полицията.

Веднага след подаване на сигнала са предприети оперативно- издирвателни действия от криминалисти на Първо РУ, както и преглед на монтираните в града камери за видеонаблюдение. Оказва се, че докато се разхождали и снимали четиримата забравили чантата на  една от пейките в района около градския парк. Жена я намерила и взела със себе си. Същата е установена и издирена, а чантата с парите е иззета и предстои да бъде върната на собствениците им.

При намирането на чантата е констатирано, че липсва много малка част от парите. Бързите действия на полицията и щастливата развръзка развълнували собствениците й, които не спестили благодарностите си на служителите на реда.