За катастрофата с Кирил Петков, говори шефът на полицията във Варна

За катастрофата с Кирил Петков, говори шефът на полицията във Варна

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак „Стоп“. Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който е на мястото на инцидента.

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Катастрофата е с кола на Националната служба за охрана (НСО), в която е пътувал съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

На място са и представители на Служба „Военна полиция“ и на Военна прокуратура. В автомобила на НСО е имало четирима човека, които са пътували в посока Варна, а в другия – двама мъж и жена.

При катастрофата е починал водачът на колата, не спазила знака „Стоп“. Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му – 58-годишна, е откарана в болница „Св. Анна – Варна“. В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма – на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на входа на град Аксаково около 17:30 часа днес. Точно преди влизане в град Аксаково от второстепенен път на знак „Стоп“ не спира друг автомобил и се включва в пътното платно, реализира се ПТП, при което водачът на втория автомобил най-вероятно на място е починал, цитира dir.bg.