Кметът на община Трън организира поредната среща, свързана с развитието на туризма

Кметът на община Трън организира поредната среща, свързана с развитието на туризма

Кметът на общината отправи покана към всички желаещи да присъстват на работна среща на тема “ Развитието на туризма в община Трън“.

На въпроса- коя е причината за организирането на тази среща, кметът на община Трън Цветислава Цветкова отговори: “Това не е първата такава среща, която организираме. Целта ни е да чуем идеи и предложения за развитието на туризма в нашата община. Знаете, че имаше предложения от някои общински съветници за въвеждане на такси на Ждрелото, но предложението не беше прието. Искаме да предложи отново на Агенция „Митници“ да придобием собствеността върху паркинга пред изоставения от агенцията хотел. Освен това се поканили и Туристическото дружество. Надявам  се и от там да дойдат ценни предложения“.

На въпроса- защо Община Трън не поиска да придобие собствеността върху изоставения хотел, собственост на Агенция „Митници“, защото по някоя от европейските програми би могло да се намери финансиране и да се построи нещо хубаво в тази приказна местност.

„Нашата община, преди около десетина години предложи на Агенция „Митници“ да ни прехвърли собствеността върху изоставената недостроена сграда на хотела. Но от агенцията ни отговориха, че щели да го строят. Но от тогава нищо не е направено, а сградата се руши непрекъснато и вече е негодна за нищо. Но ние не сме се отказали да придобием собствеността върху нея, стига Агенция „Митници“ да се съгласи“.

Кметът на Трън напомни, че срещата за обсъждането на бъдещето на туризма в общината ще се проведе на 17 май 2024г (петък) от 15:00часа в заседателната зала на Община Трън.