Задават се студ, ветрове и дъжд! С колко ще се сринат градусите?

Задават се студ, ветрове и дъжд! С колко ще се сринат градусите?

Очакват ни много ниски максимални температури. По високите западни полета дори следобед ще бъде около 10°С. По високите планини ще превали сняг.

Температурите в следващите дни ще бъдат доста по-ниски от нормалните за сезона. Ноември ни иде на гости в сряда и четвъртък, обявиха синоптици любители от „Метео България“.

На 15 и 16 май ще е мрачно и студено, а на места и с мъгли и слаб дъжд или ръмежи.

Очакват ни много ниски максимални температури. По високите западни полета дори следобед ще бъде около 10°С., посочват те.

През следващото денонощие облачността ще остане предимно значителна. Ще има и валежи от дъжд, на повече места в западната половина на страната. В отделни райони, главно в Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 9°, максималните – между 13° и 18°, в София – около 13°.

Днешният ден ще започне със слънце и високи температури, но следобед се очакват валежи и гръмотевични бури

Над планините облачността ще е предимно значителна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, над около 2200 m – от сняг. В отделни райони главно в Рило-Родопската област валежите ще са временно интензивни. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15°-16°, колкото температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.