Заради болен съдия отложиха делото за убийството на Евгения

Заради болен съдия отложиха делото за убийството на Евгения

Отложиха делото за убийството на 33-годишната Евгения заради болен съдия. Днес Апелативният съд трябваше да разгледа нова медицинска експертиза, която да покаже механизма на извършване на престъплението. Тя е по искане на защитата на Орлин Владимиров, който на първа инстанция получи доживотен затвор за убийството на съпругата си през 2021 година. Документът обаче не е готов. Въпреки проваленото заседание, близки и приятели на жестоко убитата жена се събраха на пореден протест пред Съдебната палата.

„Ако е паднала, защо не е викнал Спешна помощ или да я закара в „Пирогов”? А той я увива в четири пласта кухненско фолио и я натиква в един куфар”, каза Капка Чорбанова, майка на убитата Евгения.

„Ние спорим по основни факти, свързани с механизма на настъпване на смъртта на Евгения. Експертите трябва да се запознаят с един огромен обем медицински документи. Трябва да се проверят много внимателно всички доказателство по делото”, поясни адвокатът на Владимиров – Димитър Марковски.

Припомняме,че в началото на октомври миналата година Софийският градски съд осъди на доживотен затвор със специален режим за изтърпяване Орлин Владимиров и баща му Пламен Владимиров за убийството на Евгения. Според решението на магистрати от СГС двамата трябва да заплатят и 500 000 лв. на малолетния Мартин, дете на Евгения и Орлин.

Орлин и Пламен Владимирови бяха задържани на 13 ноември 2021 г., след като тялото на младата жена беше открито в куфар, захвърлен в хвостохранилище край Перник. Евгения изчезна месец по-рано, а мъжът ѝ твърдеше, че е отишла на фитнес и след това следите ѝ се губят. В съда Орлин Владимиров призна, че е убил своята съпруга, но заяви, че не било умишлено.