Десет бързи производства срещу прекрачили прага на закона през празничните дни в Пернишко

Десет бързи производства срещу прекрачили прага на закона през празничните дни в Пернишко

Спокойно и без сериозни инциденти, пътнотранспортни произшествия и пожари преминаха почивните и празнични дни на територията на региона. В резултат на предприетите превантивни действия и засиленото полицейско присъствие са образувани десет бързи производства.

Разследванията са за шофиране на автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества, нанасяне на телесни повреди в условията на домашно насилие и унищожаване и повреждане.

На 2 май, в условията на специализирана полицейска операция, от служители на РУ – Радомир били проверени двама местни жители на 39 и 24-годишна възраст. Последвал личен обиск при който от тях били иззети пликче и 2 цигари, съдържащи суха зелена листна маса с общо тегло около 6 грама. При направените полеви тестове веществата реагирал на канабис. Двамата са били задържани за до 24 ч. с полицейски заповеди.

Други двама седнали зад волана на своите автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества също са били задържани за до 24 ч. Отново на 02 май, в гр. Радомир 33-годишен местен жител и 24-годишен столичанин, шофиращи съответно товарен автомобил „Мерцедес“ и лек автомобил „Сузуки“ били проврени от органите на реда. При изпробването им с техническо средство – при първия бил отчетен положителен резултат за канабис и кокаин, а при втория 2, 87 промила алкохол в издишания въздух.

49-годишен столичанин бил задържан първоначално за 24 часа, а впоследствие и за 72 часа с прокурорско постановление за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие. Инцидентът е станал в нощта на 01/02  май, в пернишкото с. Ярджиловци, където 49-годишният мъж нанесъл побой на майка си и баща си. Двамата били освидетелствани и след проведените процесуално-следствени действия синът им е привлечен като обвиняем и ще му се иска постоянен арест.

Вчера, около 18, 30 ч. бил подаден сигнал от 59-годишна перничанка, че 37-годишната й дъщеря й е нанесла побой и е напуснала жилището. Служители от Първо РУ посетили местопроизшествието. Установено е, че пострадалата е с наранявания, причинени й в условията на домашно насилие.

На 03 май, в гр. Перник били установени двама водачи на леки автомобили, шофиращи след употреба на наркотици и алкохол. 35-годишен перничанин, който управлявал „Тойота“ бил изпробван с техническо средство, което показало положителен резултат за амфетамин. При тестването на 59-годишен столичанин, който шофирал лек автомобил „Пежо“ били отчетени 2, 31 промила в издишания въздух. Двамата били задържани за до 24 часа с полицейски заповеди.

32-годишен столичанин бил задържан за до 24 часа от брезнишки полицаи за управление на лек автомобил „Пежо“ след употреба на бензодиазепини. Мъжът бил проверен на 05 май, на ул. „Георги Бунджолов“ в гр. Брезник.