Игрални зали ще има в населените места с над 10 000 жители
Closeup of Gambler Pressing the Spin Button While Playing Slot Machine in the Casino. Gambling Industry Theme.

Игрални зали ще има в населените места с над 10 000 жители

Игрални зали ще може да има в населените места с над 10 000 жители. Това реши бюджетната комисия, гласувайки на второ четене Закона за хазарта. Предишното предложение беше над 5000 души.

В курортите ще има игрални зали, както и по границите. Задължително ще се слага надпис, който предупреждава, че хазартът причинява зависимост. Лицата на социални помощи няма да имат достъп до казина.

Очаквано се ограничава рекламата на хазарта. Българският спортен тотализатор ще може да излъчва тиражите си и да ги обявява, решиха още депутатите. Допуска се реклама на хазартни игри върху външно изградени съоръжения тип билборд, но на разстояние не по-малко от 300 метра от ясли, училища, висши училища, читалища, детски площадки, ученически и студентски общежития, както и от обекти, в които се предоставят социални услуги на деца и младежи.

Реклама на хазарт е позволена върху спортна екипировка, спортни зали, стадиони и басейни, материали и продукти на спортни федерации, клубове, сдружения и организации, освен върху спортна екипировка, предназначена за ползване от малолетни и непълнолетни лица.

СЕМ ще осъществява надзор на рекламното съдържание в медийното пространство. При констатирани нарушения ще се сезира НАП.