Млад учител от Перник блесна с уникалните си изследвания

Млад учител от Перник блесна с уникалните си изследвания

Перник се гордее с млад учен и учител – Робертино Стоилов, отново заблестя с митолингвистичните си изследвания!

За пореден път Робертино Стоилов, учител в VII ОУ „Георги Сава Раковски“, изуми жури с уникалните си изследвания в областта на лингвистиката и на науката като цяло. Още един негов труд беше отличен, но този път беше награден с първо място от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Съюза на учените в България, в конкурса за най-добра публикация за изминалата година.

„Робертино Стоилов не е само учител.

Той е гласът на новото поколение учени, които променят света си със своята страст към знанието и неуморната си работа. Неговите изследвания в областта на митолингвистиката не само го превърнаха в истинския герой на нашето училище, но с участията си в редица международни конференции, кръгли маси и т.н., той не спира да обира овациите, където и да се появи.

Въпреки популярността, с която се сдоби сред изследователите ни, много малко перничани са запознати с изключителните постижения на този млад и амбициозен учител. Той е пример за това, че голямото може да бъде постигнато, стига да има воля и страст към знанието. Затова, нека се гордеем с пернишкия си учителя и нека го подкрепим в неговите бъдещи начинания.“ – споделят гордите му колеги