Трябва да се науча да живея с това“: Селин Дион разголи душата и тялото си
Дион със семейството и покойния си съпруг

Трябва да се науча да живея с това“: Селин Дион разголи душата и тялото си

„Искам да бъда възможно най-добрата“, казва Дион в интервю за новото издание на Vogue France. „Целта ми е да видя отново Айфеловата кула!“ Селин Дион си постави цел, докато се бори със Синдрома на скования човек

Завръщането към концертите на живо някой ден също мотивира суперзвездата, но докато Дион е непоколебима в отдадеността си да се възстанови от рядкото неврологично заболяване, тя не е толкова сигурна кога ще може да се върне на сцената. И все пак ето я отново на корицата на френския Vogue.

„Не мога да отговоря на това, защото в продължение на четири години си казвах, че няма да се върна. Така, както стоят нещата, не мога да застана пред вас и да ви кажа: „Да, след четири месеца“. Не знам… Тялото ми ще ми каже.”

Дион казва, че не е победила болестта. „Все още е в мен и винаги ще бъде. Надявам се, че ще намерим чудо, начин да го излекуваме с научни изследвания, но засега трябва да се науча да живея с това“, казва 56-годишната суперзвезда. „Пет дни в седмицата се подлагам на физическа и вокална терапия. Работя върху пръстите на краката, коленете, прасците, пръстите, пеенето, гласа.“

„Трябва да се науча да живея с това сега и да спра да се съмнявам. В началото се питах: Защо аз? Как се случи това? Какво съм направила? Това моя е грешка ли е?“

Дион казва, че е трудно физически и психически да се бори със състояние, за което няма лек.

„Не искам просто да чакам. Морално трудно е да се живее ден за ден. Трудно е, работя много усилено и предстои да бъде още по-трудно“, казва тя. „Утре идва нов ден. Има едно нещо, което винаги ще имам, и това е волята. Това е страстта. Това е мечтата. Това е решимостта.”

Дион обяви, че страда от синдрома през декември 2022 г., когато прекрати плановете си в Resorts World, както и световното й турне Courage. Наскоро тя направи няколко публични изяви, като обяви Тейлър Суифт за носител на наградата Грами за албум на годината на 4 февруари в Лос Анджелис и посети мача между Бостън Бруинс и Ню Йорк Рейнджърс в TD Bank Garden на 21 март.

Това доведе до спекулации, разговори и оптимизъм, че тя може да се върне към Resorts World Theatre дори до края на тази година. Засега обаче Дион не се ангажира с този или който и да е времеви хоризонт.

„Така като гледам имам два избора. Или тренирам като спортистка и работя супер усърдно, или се изключвам и всичко свършва, стоя си вкъщи, слушам си песните, заставам пред огледалото си и си пея“, казва тя.

„Избрах да работя с цялото си тяло и душа – от главата до петите, с медицински екип. Искам да бъда възможно най-добрата”/Източник: Edna.bg