Лидерът на „Възраждане в Перник, Радослав Червенков, разполага с папка със сигнали за некачествено изпълнение на водния цикъл

Лидерът на „Възраждане в Перник, Радослав Червенков, разполага с папка със сигнали за некачествено изпълнение на водния цикъл

Областният председател на партия „Възраждане“ Радослав Червенков информира медиите на нарочна пресконференция, за множество  постъпили сигнали и жалби от граждани за не качествено изпълнение на проекта по водния цикъл в Перник. На брифинга присъстваше и народният представител Димо Дренчев.

Червенков поясни, че си е направил труда да събере в една папка повечето от сигналите на граждани, които са изпратени до Община Перник, до него като общински съветник и до „В и К“-Перник.

Той информира, че е направил преди около 2 месеца  е направил официално запитване до министър Юлиян Попов дали има нередности при изпълнението на водния цикъл в Перник. Официален отговор от министерството бил, че няма никакви сигнали за лошо изпълнение на проекта. Нещо повече от министерството са категорични, че всички дейности са извършват качествено и в срок!

„Всички виждат какво е изпълнението на проекта. Примерите са много – могат да се видят от всеки. Затова сме събрали всички сигнали по отношение на изпълнението на този важен за перничани както до Община Перник, така и до „В и К“ и до мен включително. Сигналите са от: кв. “Църква“, от улиците „Ю. Гагарин“, „Бл. Гебрев“ и още много други места. Това, което ще искаме сега е да се назначи комисия, която да инспектира дейността на изпълнителя. Ще настояваме да има и наш специалист, който да участва в тази комисия. Лично като съветник ще настоявам кметът да не подписва нищо по този проект, докато нямаме становище от специалисти. Категоричен съм, че този изпълнител не бива да работи повече в нашия град по други проекти“, заяви категорично Радослав Червенков.

Той постави на вниманието на медиите и въпроса с разлепените обяви по голяма част от пътните знаци- обяви, предлагащи пътна помощ. „Чакам вече два месеца отговор от полицията, където съм пуснал сигнал, с който настоявам да се установи коя е тази „пътна помощ“. В него искам да ги накарат да изчистят безплатната реклама на дейността си“, допълни още Червенков.

Народният представител Димо Дренчев информира медиите, че в понеделник, идната седмица, „Възраждане“ Перник ще обяви листата си за предстоящите парламентарни избори. Що се отнася до евроизборите, той потвърди, че  наистина „Възраждане“ издига кандидатурата на журналиста Петър Волгин.