Пернишкият бияч – прокурорското синче Васил Михайлов вилнее и в затвора, душил съкилийник и го малтретирал!

Пернишкият бияч – прокурорското синче Васил Михайлов вилнее и в затвора, душил съкилийник и го малтретирал!

Прокурорският син Васил Михайлов отнесъл 14 дни наказателна килия, след като малтретирал друг арестант. Това става ясно от решение на Административен съд – София-град.

Младежът, за когото се разчу в цяла България преди две години, след като Перник пропищя от набезите му, е в ареста заради тормоз над приятелката си. Той е подсъдим и по дело за редица побои и заплахи за убийство над няколко души от миньорския град, пише Телеграф.

Васил Михайлов подлагал на системен физически и психически тормоз съкилийниците си, вече има жалби от пострадалии

Пред АССГ Михайлов жали поредно наказание, наложено му от началника на затвора. Става дума за побой над обвиняем в спалното помещение на 11 група в пандиза. От протокола на заседанието става ясно, че тормозът над потърпевшия продължил цяла седмица от началото на февруари. Пред затворническата администрация и инспектор от СДВР потърпевшият арестант обяснил, че на 6 февруари Васил отишъл при него и го тормозил.

„Бутна ме на един от креватите, започна да ме души, разкъса ми лявото ухо, бъркаше ми с пръсти в гърлото. Когато започнах да викам, той взе една възглавница и ми затисна лицето с нея и продължи да ме бие с юмруци. Отнякъде ми беше пуснал кръв и като ме видя, започна да се смее и да ме псува. Каза, че ще умра. Вдигна ме, бутна ме на земята, свали панталоните си и каза да му целуна члена и си тръгвал, аз отказах, но той настояваше и ме удряше отново и после тръгна“, става ясно от съдебния протокол.

Преди това арестантът бил привикан в спалното помещение, където прокурорският син му искал пари, за да спре да го бие. От протокола на заседанието става ясно, че потърпевшият си е извадил медицинско за получените наранявания.

След като битият арестант се оплакал, бил преместен в друго спално помещение. Показанията му се подкрепят и от докладни записки на постовите надзиратели, приложени по делото. Михайлов бил изправен пред затворническа комисия по разпределение на лишените от свобода. Бил изслушан и било взето решението да бъде заключен в наказателна килия за срок от 14 денонощия.

Въз основа на това решение началникът на пандиза издал заповед. Михайлов обаче атакувал административния акт в съда. Магистратите оставили наказанието в сила. Оказва се, че Михайлов е бил наказван поне 10 пъти както заради физическа саморазправа с арестанти и персонал, така и за внасяне на забранени вещи, употреба на алкохол и пр.