„Бригада нов дом“ донесе радост и в Батановци

„Бригада нов дом“ донесе радост и в Батановци

Безпрецедентен беше последният епизод на „Бригада нов дом“. За първи път бригадата беше готова да се откаже и да не прави ремонт на къщата в Батановци, в която живеят 17-годишният Денис и неговата майка Валерия. Двамата са сами, след смъртта на бащата на момчето. В наследствената къща условията, както признаха всички бяха нещо, което не са виждали досега. Майката работи, но заради огромните дългове покрай болестта на вече починалия й съпруг те не могат да „свържат двата края“.

„След всяко едно помещение, ситуацията става все по-зле и не виждам изход. Не мисля, че ние тук можем да се справим.“ – сподели Калин

„За първи път ми се случва такова нещо. За първи път разбирам, че има вариант, в който момчетата да откажат да направят ремонт. Това е прецедент.“ – призна Мария.

В крайна сметка се стигна до компромисен вариант – да се направи годна за живеене къща в двора, която има само една стая и малка кухня. Така момчето ще може да има собствен дом, да има баня.

Майката Валерия не скри, че е готова на всичко за нейното дете. Защото за нея това е най-важното.

От екипа все пак смениха старата дограма на къщата й, подариха й нови печка и пералня, както и нови легла – което безспорно ще направи живота й далеч до по-лек.

Бригада нов дом купи костюм за абитуриентския бал на Дейвид, който тази година завършва професионална гимназия в Перник. Но мечтае да учи. Което всички му желаят.

Това беше и един от най-коментираните случаи в социалната мрежа. Много хора питаха как да се свържат със семейството и да помогнат.

Кметът на Батановци Радослав Петров благодари на бригадата и екипа на предаването от свое име и от името на батановчани. За всичко, което правят и за помощта, която дават на десетки семейства. Мария получи и благодарствен адрес от кмета на Батановци.