Направиха уютен зелен кът за четене в пернишкото 13-то ОУ

Направиха уютен зелен кът за четене в пернишкото 13-то ОУ

Пернишкото XIII ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е избрано за домакин на инициативата „Да засадим въздух за нашите деца“.

В партньорство с Procter & Gamble Company и Фондация „Детски книги“ училището стана част от мрежата на читателските клубове „Бисерче вълшебно“. За осъществяване на проекта съдейства и Община Перник.

Гости на тържество бяха Валентина Стоева – основател и председател на фондация „Детски книги“ и Юлияна Ефремова – Началник отдел „ОКМДДР“- Община Перник.

Изграден бе Зелен кът за четене, за да могат учениците да дишат малко по-чист въздух и да учат пълноценно за ползите от опазването на планетата.

Освен изграждането на малките зелени пространства, училищната библиотека получи голямо дарение от книги.

Фондация „Детски книги“ е създадена през 2013 година, а основната ѝ цел е да насърчава четенето сред децата, да променя нагласите на възрастните относно значението на четенето от ранна възраст за по-късна реализация и да насърчава издаването на качествени материали за четене, които развиват читателския вкус на децата. Основател и председател на управителния съвет на фондацията е Валентина Стоева.

Организаторите призоваха учениците да пазят своето училище, своя град и да станат активни посланици на мисията за опазването на природата.