„Бригада Нов дом“ помогна на майка с три деца в село Мещица

„Бригада Нов дом“ помогна на майка с три деца в село Мещица

„Бригада Нов дом“ промени живота на самотна майка с три деца в село Мещица, която останала сама след тежък развод с бащата на трите си деца, които са родени инвитро – 6 годишна дъщеря и близнаци на 4 години.

Росица признава, че е била жертва и на физическо и на психическо насилие, преди да се реши на развод. „Влюбих се в човек, който не е този, за който ми се представаше, живяла съм дълго време в заблуда, налагало ми се е да мълча, заради детето ми. Търпях насилник, човек, който ме сриваше психически. От мен се изискваше да готвя и да чистя и някъде по-натам и децата. Нищо не можех да му угодя и получавах оценка: Нищо не става от тебе“ – разказва Росица. 

Тя е искала да има работа, образование и да шофира, но за нея било забранено. „В един момент съм щастливо омъжена със списък със забрани“. Заплашвал я е, че ще й вземе децата и ще я вкара в лудница. Росица оценява за грешка, че е търпяла агресията – психичека, физическа, вербална.

Удрял я е с бебето на ръце. „Съсипваше ме бавно“ – признава Росица. Тя го хванала в изневяра и това е било една от причините да поиска развод.

 „Спрях да съм една от многото, които си траят, станах неудобна. Резултатът от нашите отношения го обра дъщеря ми Стефания. Тя беше тази, която ме виждаше нещастна и съсипана, рисуваше ме с усмивка, защото искаше да се усмихна някой ден“ – разказва тъжната си история Росица пред камерата на БТВ.

След развода децата са й стимул да се изправи на крака и да продължи напред. Но колкото  и да е силна, на една самотна майка с три деца не е достатъчно да успее да поддържа цяла къща. Разчита предимно на родителите си да й помагат в грижата за децата. Към момента Росица не работи, защото където и да отиде, всеки казва: ама имате три деца. Въпреки това Росица не губи надежда, записва се на курсове и търси варианти, защото към момента живее с под 800лв. на месец с децата си.

Къщата не е голяма, но плаче за ремонт. Покривът е за основен ремонт. Има влага, мухъл, течове и пукнатини от земетресението.

Росица не помни откога е имала време за себе си – да отиде на фризьор например. Целият й живот се върти около децата, но малките успехи се ценят. „Когато изкарах книжката и имахме вече кола, децата ми казаха, че се гордеят с мен. И тези малките неща те радват“.

 „Всичко си заслужаваше. Имам три деца инвитро, здрави. Какво повече да искам“ – разсъждава Роси.

Росица и децата посрещнаха с голямо вълнение екипа на Нов дом, а Росица сподели, че обикновено думата „изненада“ я свързва с нещо лошо, но този път видяла, че изненадите могат да бъдат и добри. За 5 дни бригадата на Калин промени напълно къщата, а оттам и даде нов шанс за Росица и нейните деца.

 „Изобщо не съм очаквала, че нещата може да изглеждат толкова добре още преди да съм влязла в къщата. Бях наистина изумена, страшно изненадана. Наистина за мен е много. Имам антре, топло е, светло е, просторно е. Влизаш и наистина си на друго място.“ – споделя Роси.