Настимир Ананиев: Проверяват белгийска фирма, обслужвана от моя счетоводна фирма
Снимка БГНЕС

Настимир Ананиев: Проверяват белгийска фирма, обслужвана от моя счетоводна фирма

Народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Настимир Ананиев обясни, че се прави проверка на белгийска фирма, която е била обслужвана от негова счетоводна фирма.

По-рано днес от МВР съобщиха, че полицията провежда акция на два адреса в София. Униформените провеждат действия на ул. „Парчевич“ и бул. „Ал. Стамболийски“.

„Не съм притеснен“, заяви Ананиев и уточни, че от медии е разбрал, че има хора в офиса. „Чух се с мениджъра. Каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали, и искат документи. Чака счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави“, обясни депутатът, цитиран от БТА.

Не може журналистите да разберат преди хората, които се занимават с дейността, какво се случва, коментира Ананиев и добави, че за него това е „политическа бухалка“. Той посочи, че не вижда нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми. И когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи, каза още Ананиев.

Той отрече да са получени сигнали белгийските служби да го разследват.

Попитан за фирмата му, Ананиев уточни, че е „счетоводна фирма, която обслужва български и чуждестранни юридически лица“. Имаме различни клиенти, добави той. Ананиев потвърди, че е собственик. Той повтори, че офис мениджърът му е казал, че чака счетоводителката.