Свободните работни места на трудовия пазар в региона отново намаляха, макар с малко

Свободните работни места на трудовия пазар в региона отново намаляха, макар с малко

След като през предходната седмица предлаганите свободни работни места на трудовия пазар в пернишко се увеличиха значително,  то през изминалата те намаляха, макар и само с 4 и станаха 122. Добрата новина е, че се увеличиха и предлаганите свободни места за безработни с висше образование с 2-ма и станаха 10.

И през изминалата седмица остана актуално предложението за работа на 10 общи работници за Радомир и на 10 сортировачи за Перник.

Освен тях, на трудовата борса в Перник през седмицата се предлагаха свободни места за: чистач-хигиенисти, шофьори на товарен автомобил, психолог, помощник-готвачи, готвачи, опаковачи, водач на мотокар, куриер, касиер, продавач-консултанти, механици на търговски машини, техник-механици ЖП транспорт, чистачи на производствени помещения, машинни оператори производство на захарни изделия, търговски представители, обслужващи работници промишлено производство, машинни оператори производство на фармацефтични продукти, консултанти по продажбите, лаборанти, салонни управители, автомеханик, грънчар, готвачи в заведение за бързо хранене, работник за поправка на гуми и джанти, банков служител обслужване на клиенти, служители на гише в пощенска станция,  общи работници, обслужващи куринарен щанд, събирачи на отпадъци- разделно, диагностик на моторни превозни средства, шофьор на автобус, кантарджии, сладкар, кинезитерапевт, логопед, помощник в кухня, сервитьор, лекар, санитар, шивач, медицинска сестра социални дейности, пощенски раздавачи, завеждащ административна служба.

Анализирайки пазара на труда в региона имаме пълното основание да обобщим, че пролетта вече се усеща осезателно. Доказателство за това е фактът, че след като през предходната седмица предлаганите свободни места в региона се увеличиха значително, то през изминалата седмица те отново намаляха. Добрата новина е, че нараснаха свободните места за безработни висшисти.

През миналата седмица преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през отминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 112 свободни места и 10 за безработни висшисти.