Ученици от Перник стигнаха до полуфинал в състезание по правопис на английски

Ученици от Перник стигнаха до полуфинал в състезание по правопис на английски

В София се проведе регионалният кръг на националната инициатива по правопис Spelling Bee JUNIOR и Spelling Bee. Състезанието бе организирано на два отделни етапа – Spelling Bee Junior за ученици от III и IV клас и Spelling Bee за ученици от V, VI и VII клас.
Училищните шампиони на ОУ „Св. Иван Рилски“ в Spelling Bee Junior и Spelling Bee Виктория Мартинова Ангелова, ученичка от IVг клас, Даниел Мартинов Велков, ученик от III а клас и Яна Михайлова Ненова, ученичка от Vв клас, доказаха своите знания и се представиха забележително.
Виктория и Даниел успешно преминаха през всички десет кръга от надпреварата и продължиха да мерят силите си с най-добрите седем от Северозападна България в допълнителните кръгове с непознати думи. Двамата се представиха достойно като достигнаха до полуфинал.
„Вики, Дани, Яна гордеем се с вас! Вашите знания и усилия са впечатляващи! Продължавайте със същото вдъхновение, хъс и вяра в собствените си възможности. Нека този опит ви подготви за още по-големи предизвикателства и успехи в бъдеще“-казаха от ръководството на училището.