БЧК ще раздаде хранителни помощи на над 7000 уязвими жители на Пернишко

БЧК ще раздаде хранителни помощи на над 7000 уязвими жители на Пернишко

Българският Червен кръст (БЧК) в Перник ще раздаде хранителни помощи на 7034 уязвими жители на областта. Това съобщи директорът на Секретариата на Областния съвет на червенокръстката организация Наталия Минева. 

Операцията, наречена „Подкрепа“, е съфинансирана от Европейския социален фонд плюс по Програмата за храни и основно материално подпомагане. 

Хранителните пакети се раздават по график за всяка от шестте общини на областта. То започна през вчерашния ден в две от общините от региона – Земен и Ковачевци. В областния град раздаването ще започне на 10 април в кв. “ Изток“, а на 11 в града, в Трън – на 8 април, в Брезник – на 16 април, в община Радомир – на 18 април.  

Пакетите съдържат 15 вида трайни пакетирани продукти и седем вида консерви. Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло 38,470 килограма. 

Списъците на нуждаещите се, които ще получат подкрепа, са предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, уточни Минева.  

Тя допълни, че през юни правоимащите лица ще получат и хигиенни материали за лична употреба и бита.