Празник на буквите в пернишките училища

Празник на буквите в пернишките училища

разник на буквите имат първокласниците от училищата в Перник и техните учители. Пред преподаватели и родители най-малките ученици показват, че вече са грамотни. Тържества на буквите се провеждат във всички училища, като всяко учебно заведение избира по какъв интересен и забавен начин да покаже пред гостите, че малките вече могат да четат.

Учениците от I „б“ клас в 13- то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се почувстваха като истински актьори на сцената в Актовата зала на училището. На Празника на буквите първокласниците представиха спектакъла „Пленената читанка“. Те успешно се включиха в различни творчески предизвикателства и показаха, че могат да четат, да пеят, да рецитират и да танцуват. За чудесните си превъплъщения бяха наградени с аплодисментите на публиката, удостоверения за грамотност и вкусна почерпка.
Учители и родители им пожелаха успешно пътешествие в света на знанията.

Празник на буквите имаше и в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“. Малките първокласници от I “a”, с класен ръководител Весела Симеонова, I “б”, с класен ръководител Валентина Стефанова и I “в”, с класен ръководител Милена Станиславова, показаха, че вече са грамотни. На специално тържество те споделиха радостта си с г-жа Владимирова, директор на СУРИЧЕ “Д-р Петър Берон”, родители и учители.
Малките ученици показаха колко много стихотворения, песнички и гатанки знаят. На празника те се забавляваха и в различни образователни игри. Всеки един от тях получи грамота, както и книжка с послание. Малките се разделиха със своето приятелче Букварчето и посрещнахма Читанката, Празникът завърши с вкусна и красива торта, приготвена специално за този празничен ден, от която похапнаха всички.