Служители на ДГС Брезник откриха, не официално, Седмицата на гората

Служители на ДГС Брезник откриха, не официално, Седмицата на гората

Служители на „ТП ДГС -Брезник“ стартираха, макар и не официално дейностите посветени на Седмицата на гората.

Горските служители, заедно със специалист от Югозападното държавно предприятие, който е преминал специален педагогически курс за работа с деца, бяха на посещение на малчуганите от  Детска градина „Брезица“ в Брезник.

С интерактивни игри те представиха на малчуганите горските обитатели и горското богатство в цялото му разнообразие. Децата получиха и подаръци-тематични книжки за оцветяване. След това горските, с помощта на децата, засадиха няколко дръвчета в двора на детското заведение, за да бъде той още по-красив и зелен. Поставиха и къщички за птици. Децата наистина се забавляваха, но и научиха много за гората и нейното значение както за горските обитатели, така и за нас, хората.

„Целта ни е най-малките да научат повече за гората и да я заобичат. Така заедно ще работим за нейното опазване“, поясни  инж. Юлий Сираков- директор на „ТП ДГС Брезник“. Той увери, че работата с децата ще продължи през цялата година, а не само в дните на Седмицата на гората. Тази година тя ще се проведе под мотото- „Гората е живот… и обща отговорност!“