Първокласници от XI ОУ „Елин Пелин“-Перник получиха значки „Инспектори по коланите“

Първокласници от XI ОУ „Елин Пелин“-Перник получиха значки „Инспектори по коланите“

ОДМВР-Перник даде старт на  образователната кампания за използване на колани на задните седалки на автомобилите и обезопасителни системи за деца, която ще се проведе в областта.

Днес беше даден старт на инициативата „Инспектори по коланите“ , на ОДМВР – Перник, която се осъществява с подкрепата на РУО и ще обхване всички първокласници на територията на областта.

Първи първокласниците от  XI ОУ „Елин Пелин“- Перник бяха запознати с някои важни изисквания при пътуване с автомобил.

 На мероприятието присъстваха  директорът на ОД МВР Перник старши комисар Милчо Милчов,  началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Перник комисар Йордан Дундаков,  тачалник сектор „Пътна полиция“- гл. инспектор Симеон Георгиев, шефът на Пътна полиция и други, представители  на сектор „Пътна полиция“ при  ОДМВР, директорът на  XI ОУ „Елин Пелин“ , преподаватели.

От ОДМВР Перник бяха подготвили  на видеостена специална презентация за децата. От нея те научиха защо трябва да използват колани и обезопасителни системи, каква е тяхната роля по време на движение на автомобила, защо трябва да се возят на задните седалки, как трябва да пресичат пътя и какво не трябва да правят на пътното платно.

Накрая всички първокласници получиха специални значки и се снимаха заедно с полицаите.