Автобусите вече ще спират в Чепино

Автобусите вече ще спират в Чепино

В пернишката Областна администрация се проведе заседание на Областната комисия по транспорт. Повод за свикването му е постъпило писмо от Васил Станимиров – кмет на община Ковачевци, с предложения за промени по автобусна линия Автогара – Перник Ковачевци.

По време на заседанието бе взето решение, че във всички маршрутни разписания, които са четири, ще бъде добавена и спирка в село Чепино.

Маршрутното разписание, което се изпълнява в събота, неделя и в празнични дни с час на тръгване 07.10 ч. от Ковачевци, е променено на 07.15 ч.

Маршрутното разписание, което се изпълнява в делнични дни на 11.35 ч. от Ковачевци е променено на 11.05 ч от Ковачевци и часа на тръгване от Автогара Перник е променен от 14.00 ч. на 15.00 ч.

Маршрутното разписание от Ковачевци на 16.20 ч. е променено на 16.26 ч.

В дневния ред на заседанието бе включена и точка по предложение на Областния управител на област Пловдив, касаещо предложения за законови промени по организирането и осъществяването на обществен превоз на пътници с автобуси по утвърдени транспортни схеми. Предложения за Закона за автомобилните превози и Наредба № 2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси на Областния управител на област Пловдив, които бяха подкрепени и ще бъде изпратено до Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на пернишката областна администрация.