ТПГ“ Мария Кюри“ в Перник бе домакин на националното състезание „Най-добър млад заварчик“

ТПГ“ Мария Кюри“ в Перник бе домакин на националното състезание „Най-добър млад заварчик“

Организатор на националното състезание е Министерството на образованието и науката, а партньор е Български съюз по заваряване и фирма EGT Steel Production.

На официалното откриване на състезанието присъстваха заместник-кметът на община Перник Стефан Кръстев и  инж. Ваня Коконова-началник на РУО Перник.

Състезанието се проведе на производствената база на фирмa EGT Steel Produсtionл. В него взеха участие 10 отбора, които имаха за задача да  защитят направената от тях Арт инсталация на тема „’Качествено образование“. Участниците се състезаваха индивидуално на заваряване по методите: 135-МИГ/МАГ и 111- РЕДЗ.

Отборът на ТПГ“М.КЮРИ“, представен от Васил Цветков и Виктор Георгиев, получи поощрителна награда. Младежите  бяха  подготвени от инж. Ангелина Тасева и инж. Зорница Маврова.

Победителите получиха, купи, грамоти, медали и много предметни награди.

Състезанието премина при много добра организация, за която усилия положиха инж. Росица.Симеонова-старши експерт в РУО- Перник, инж. Цветелина Миланова-директор на ТПГ“М.КЮРИ“,  Галя Йорданова -зам.-директор на ТПГ „М.КЮРИ“ и екип от преподаватели. Всички участници в състезанието бяха доволни от представянето си и получените