Две пернишки села си имат вече временни кметове

Две пернишки села си имат вече временни кметове

Две пернишки села – Богданов дол и Студена, вече имат временни кметове. Те бяха избрани на вчерашното извънредно заседание на местния законодателен орган.

В кметския кабинет в Богданов дол влиза бившият кмет на Витановци Първан Симов, който е бил ВрИД кмет и на Богданов дол. Кандидатурата му бе издигната от Ралица Андреева. Жителите на селото пък бяха внесли подписка в минипарламента, с която предлагаха управлението на селото да бъде поето от Ангел Йорданов. Тя обаче не мина, тъй като не е била внесена за разглеждане в Общинския съвет от съветник, каквото е изискването. Така Първан Симов временно, до провеждането на избори, които трябва да насрочи президентът, ще решава проблемите на местните жители.

За временен кмет на Студена местните законотворци избраха Габриела Дойчинова.

Очакваше се на извънредното заседание на ОбС да положи клетва новоизбраният кмет на село Черна гора Димитър Димитров , но до нея не се стигна, тъй като той още не е освободен от заеманата от него в момента длъжност. Той е внесъл молба в минипарламента, с която иска отсрочка и минипарламентаристите са дали съгласие да положи клетва на следващо заседание.

Вчера пернишките общински съветници решиха кметът Станислав Владимиров да представлява общината на предстоящото заседание на АВиК.