Свободните работни места на трудовия пазар в региона отново намаляха

Свободните работни места на трудовия пазар в региона отново намаляха

Предлаганите свободни работни места на трудовия пазар в пернишко през изминалата седмица намаляха незначително, след като през предходната се увеличиха.  В момента те са 99. За съжаление, намаляха и предлаганите свободни места за безработни с висше образование, макар и само с 2 и те станаха 8.

И през изминалата седмица остана актуално предложението за работа на 10 общи работници за Радомир, на които се предлага заплата от 1000 лева.

Освен тях, на трудовата борса в Перник през седмицата се предлагаха свободни места за: чистач-хигиенисти, шофьор на товарен автомобил, психолози, помощник-готвачи, готвачи, охранители, шивачи, опаковачи, водач на мотокар, куриер, склададжия, касиер, работници правене на колбаси, технически сътрудник, продавач-консултанти, механици на търговски машини, техник-механици ЖП транспорт, чистачи на производствени помещения, машинни оператори производство на захарни изделия, търговски представители, обслужващи работници промишлено производство, машинни оператори производство на фармацефтични продукти, консултанти по продажбите, косачи, лаборанти, салонни управители, автомеханици, грънчар, готвачи в заведение за бързо хранене, работник за поправка на гуми и джанти, работник спомагателни шивашки дейности, банков служител обслужване на клиенти, служител на гише в пощенска станция,  касиер на гише в съобщенията, общи работници, електромонтьор, готвачи, учител-ресурсен.

Анализът на пазара на труда в региона показва, че въпреки официалното настъпване на пролетта, той все още е много променлив. Доказателство за това е фактът, че след като през предходната седмица предлаганите свободни места в региона се увеличиха, то през изминалата те намаляха, макар и само с 3.

През миналата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през отминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 91 свободни места и 8 за безработни висшисти.