Община Радомир се включи в национална кампания в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми

Община Радомир се включи в национална кампания в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми

Легендарната рок група „СПРИНТ“, „ДУЕТ С КАУЗА“ /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, група „ХОРИЗОНТ“ и Красимир Недялков обединиха творчеството си в Концерти с кауза.

Радомир е един от първите градове от турнето, а събитието се проведе под патронажа на кмета на града Кирил Стоев

На събитието присъстваха кметът на Община Радомир Кирил Стоев, заместник- кметът Станислава Генадиева секретарят Ники Иванов, както и представители на общинската администрация.

„За община Радомир е чест, че градът ни е част от това турне. Общинската администрация винаги е подкрепяла такъв вид инициативи и лично аз считам, че това е начинът да се популяризират каузите и да се стигне до по-широка аудитория“, каза Стоев.

„Каузата за превенция на репродуктивните проблеми е от изключително значение, както за своевременното информиране за репродуктивния статус на младите хора, така и за демографската политика на страната“, заяви кметът. Той обърна внимание и на факта, че в Радомир има общинска програма, която подпомага двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури. В заключение, Кирил Стоев призова всички да слушат повече българска музика.

Националното турне подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Рок група „Спринт“ зарадва своите почитатели с най-новата си програма и популярните си хитове. Водещи на концертите са Галя Георгиева и PR-рът Атанас Лазаров, който смело стъпи на музикалната сцена. С песента си „Прекрасна вечер“ те пожелаха на публиката незабравима вечер. Група „Хоризонт“ зареди с много енергия и приятни емоции всички присъстващи на мероприятието.

По време на концерта бяха раздадени листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от събраните средства ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, за което мисията да станат родители е кауза.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министерството на културата.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!