Наградиха читалищата в Радомирско

Наградиха читалищата в Радомирско

Кметът Кирил Стоев връчи благодарствени плакети на читалищата в община Радомир

На тържествено събитие кметът Кирил Стоев благодари на читалищните деятели за това, че са истински пазители на богатото ни културно наследство. Те бяха наградени с плакети на името на всяко читалище от община Радомир, а срещата се превърна в истински празник, в който цялата читалищна общност от радомирско изрази обичта и признателността си към един от най-възрастните самодейци Олга Шаренкова за всичките й 54 години отдаденост към читалищната самодейност.

На събитието присъстваха още заместник-кметът Станислава Генадиева, секретарят на Община Земен Стоян Стефанов, етнологът Цветана Манова, фолклористът и хореограф Милчо Георгиев, Зорница Вангелова, представител на РЕКИЦ – Перник, общественици и културни дейци.

„Бих искал да изкажа своята благодарност към всички вас, не само като кмет, но и като човек, който знае какво е да участваш и да даваш от времето и енергията си, за да бъдеш самодеец“, каза кметът Стоев. Той заяви, че всички групи и състави заслужават адмирации за това, което правят и имат пълно основание да бъдат горди като пазители на богатството на фолклора, традицията и корените ни.

Искрени думи на обич и признателност прозвучаха от сцената в чест на баба Олга от с. Владимир. Специални музикални поздрави отправиха от женската певческа група към Народно читалище „Напредък-1895г.”, малките самодейци към Народно читалище „Христо Ботев-1928г.“ село Копаница и младите певици от Народно читалище „Христо Ботев-1928г.“, квартал Върба.