ТПГ “Мария Кюри“ е домакин на Национално състезание „Най- добър млад заварчик“.

ТПГ “Мария Кюри“ е домакин на Национално състезание „Най- добър млад заварчик“.

ТПТ „Мария Кюри“ е домакин на Национално състезание „Най – добър млад заварчик“. То ще се проведе ат 22 до 24 март. Организатор на проявата е Министерството на образованието. Партньори са Български съюз по заваряване и пернишката фирма EGT Steel Production, която се намира на площадката на „Стомана Индъстри“.

„Нашата гимназия беше избрана за домакин от Министерството на образованието. В това състезание ще участват 20 ученици от 10 училища в страната, в това число и ученици от нашата гимназия. Участниците в това състезание са показали най-добри резултати на провелите се състезания в училищата. Резултатите от тези състезания бяха изпратени в МОН. Министерството направи класиране и определи кои ученици ще участват в Националното състезание. Наградният фонд е подготвен от фирма EGT Steel Production“, поясни директорът на ТПГ“Мария Кюри  инж. Цветелина Миланова.

Тя допълни още, че по програма за днес  е предвидено да се проведе Техническа конференция в Производствената база на фирма EGT Steel Production, където ще бъдат инструктирани участниците в състезанието. Самото състезание ще се проведе на 23 март, на производствената площадка на фирма Steel Production.