Пернишкият бияч Васил Михайлов излиза на свобода, страх тресе свидетели по делата срещу него

Пернишкият бияч Васил Михайлов излиза на свобода, страх тресе свидетели по делата срещу него

След почти 7 месеца зад решетките, Васил Михайлов излиза на свобода. Това стана ясно след като 3-членен състав на Софийски градски съд потвърди определението от разпоредителното заседание на колегите си от Софийския районен съд, където срещу биячът от Перник се гледа дело за закана срещу бившата му приятелка Боряна Рангелова. Решението е окончателно, което значи, че биячът ще се върне в дома си в град Перник, където по друго дело търпи мярка за неотклонение “Домашен арест”. Новината бе потвърдена и от защитника на Михайлов – адвокат Любомир Таков, който направи следния коментар: “Съдебен акт в тази насока е единственият възможен такъв от един уважаващ себе си съд. Това решение е не само правилно, но и доста закъсняло, след като в досъдебна фаза делата по мерките се гледаха от съдилища, които по една или друга причина поставяха себе си в услуга на държавното обвинение. Действайки в грубо нарушение на буквата и духа на закона, тези състави превръщаха мярката за неотклонение в предварително наказание”, съобщава Телегаф.

Междувременно днес делото срещу Васил Михайлов, който бе доведен под конвой от ареста,  продължи с разпит на свидетели. Пръв пред съда днес показания даде Мартин Евтимов. Той е един от очевидците на побоя срещу футболния треньор в Перник Румен Андонов. Евтимов първо каза пред съда, че почти нищо вече не си спомня. Разказа, че имало спречкване, но не успя да посочи датата, на която това е станало, предаде БТА.

Имаше спречкване, бяха на светофар. Двама души нещо се сбутаха. Познах Румен Андонов, защото той ми беше треньор. Другият не знам кой беше, каза Евтимов.

След това в съдебната зала бяха прочетени показанията му, дадени пред разследващите. Там той е казал, че видял как млад мъж ударил Андонов с юмруци и ритници. По време на побоя Андонов се свлякъл на земята, а управителят на близко кафене излязъл да спре боя, пише в показанията на Евтимов.

Той няколко пъти каза, че не е видял лицето на Васил Михайлов при въпросното спречкване.

Делото продължава с разпит на свидетели, а съдът назначи дати до лятото.