Свободните работни места на трудовия пазар в пернишки регион започнаха да се увеличават

Свободните работни места на трудовия пазар в пернишки регион започнаха да се увеличават

През изминалата седмица предлаганите свободни работни места на трудовия пазар в пернишко се увеличиха с 11, след като през предходната намаляха. В момента те са 102. Предлаганите свободни места за безработни с висше образование са без промяна-10.

През миналата седмица се появи предложение за работа на 10 общи работници за Радомир, на които се предлага заплата от 1000 лева.

Освен тях, на трудовата борса в Перник през седмицата се предлагаха свободни места за: се предлагаха свободни места за: чистач-хигиенист, шофьор на товарен автомобил,   психолози, помощник-готвачи, готвачи, химик-аналитици, охранители, шивачи, опаковачи, водач на мотокар, куриер, склададжия, касиер, работници правене на колбаси, технически сътрудник, биолози-микробиология, продавач-консултанти, монтажник на дограма, механици на търговски машини, техник-механици ЖП транспорт, чистачи на производствени помещения, машинни оператори производство на захарни изделия, търговски представители, обслужващи кулинарен щанд, обслужващи работници промишлено производство, машинни оператори производство на фармацефтични продукти, консултанти по продажбите, косачи, лаборанти, салонни управители, автомеханици, грънчар, готвачи в заведение за бързо хранене, работник за поправка на гуми и джанти, работник поддръжка.

Анализът на пазара на труда в региона показва, че той е променлив, въпреки че, както се казва пролетта е вече на прага. Доказателство за това е фактът, че след като през предходната седмица предлаганите свободни места в региона намаляха, то през изминалата се увеличиха с 11.

През миналата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през отминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 92 свободни места и 10 за безработни висшисти.