ГЕРБ даде 14-часов ултиматум на ПП-ДБ, в противен случай отиваме на избори

ГЕРБ даде 14-часов ултиматум на ПП-ДБ, в противен случай отиваме на избори

Умишлено дни наред не се говореше за състава на Министерски съвет (МС). По другите текстове нямахме разногласия, но ПП-ДБ не искаха да коментират имена, въпреки че по всичко друго постигнахме съгласие.

Това заяви на извънредния брифинг на ГЕРБ Рая Назарян, част от преговорния екип на партията с ПП-ДБ.

„Има липса на доверие, затова даваме време, по време на което с действия, а не със слогани, с ясни резултати, а не само с обещания, всичко ще се потвърди.

Няма вариант, в който да изчакваме още 7 дни, в които да преговаряме. Основните ни позиции вече са ясни. За нас също регулаторите, съдебната реформа и борбата с корупцията са приоритети.

Няма вариант за 7 дни да има други преговори. Няма вариант аз да участвам в нещо, свързано с втори мандат. Ще върна утре папката, ако нямаме яснота до утре до 12:00 часа“, категорична бе Габриел и така постави няколкочасов ултиматум на ПП-ДБ.

„След толкова много дни на разговори и преговори, вярвайте ми, ако е искрено това, което е говорено, не мисля, че имаме нужда от дни, за да финализираме това, което искаме“, добави тя.

„Колегите от ПП-ДБ стигнаха дотам, че смятат, че може ГЕРБ да участва на равни начала на управлението на страната, след като минат и тези 9 месеца и ние докажем, че сме годни да участваме в това управление. Те трябва да разберат, че няма как да тестват партия ГЕРБ. Три пъти сме управлявали страната и имаме доказани експерти. Това да тестват ГЕРБ няма как да се случи“, каза Теменужка Петкова.

Деница Сачева, която също беше член на преговорния екип, отсече: „Отиваме на нови избори“.