74 – годишен дядо откраднал мартениците в парка на „Изток“

74 – годишен дядо откраднал мартениците в парка на „Изток“

74-годишен перничанин е извършителя на кражбата на мартеници от парка в квартал  „Изток“

След публикувани материали в средствата за масова информация и подаден сигнал от служители на община Перник за кражба на мартеници от пейка в парка в пернишкия квартал „Изток“, криминалисти от Второ районно управление установиха извършителя. Буквално за часове полицаите влезли в дирите на 74-годишен жител на областния град и мартениците са иззети.

Случаят предизвика вълна от възмущения в социалните мрежи след публикувания видеоклип, на който се вижда как мъж краде мартеници, поставени на пейка в новоизградения парк в квартал „Изток“. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – Перник за отношение по компетентност.

Благодарение на доброто взаимодействие между ръководствата на ОДМВР – Перник и на Община – Перник подобни прояви не остават ненаказани. Това е поредния случай на разкрито противозаконно деяние, станало на територията на общината. В резултат на изграденото видеонаблюдение и непрекъснатото му разрастване средата за сигурност в общината е подобрена значително.