Предлаганите свободни места на трудовия пазар в пернишка област намаляха

Предлаганите свободни места на трудовия пазар в пернишка област намаляха

След като две поредни седмици предлаганите свободни работни места на трудовия пазар в пернишко се увеличаваха, то през изминалата те намаляха с 9 и станаха 91. За жалост намаляха с 4 и свободните работни места за висшисти и те станаха 10.

През изминалата седмица на трудовата борса в Перник се предлагаха свободни места за: общи работници за Перник, чистач-хигиенист, шофьор на товарен автомобил,   електромонтьори, психолог, помощник-готвачи, готвачи, химик-аналитици, охранители, шивачи, опаковачи, водач на мотокар, куриер, склададжия, касиер, работници правене на колбаси, технически сътрудник, биолози-микробиология, продавач-консултанти, монтажник на дограма, механици на търговски машини, техник-механици ЖП транспорт, технически сътрудник, чистачи на производствени помещения, машинни оператори производство на захарни изделия, търговски представители, оперативен счетоводител, обслужващи кулинарен щанд, обслужващи работници промишлено производство, машинни оператори производство на фармацефтични продукти, консултанти по продажбите, косачи, лаборанти.

Анализът на пазара на труда в региона показва, че той е променлив, въпреки че наближава пролетта. Доказателство за това е фактът, че след като две поредни седмица  предлаганите свободни места в региона се увеличаваха, през изминалата те намаляха.

През миналата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през отминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 81 свободни места и 10 за безработни висшисти.