Голямата промяна за местните данъци и такси на всички българи вече е факт

Голямата промяна за местните данъци и такси на всички българи вече е факт

Местните данъци и такси вече могат да бъдат плащани по електронен път централизирано през портала за услуги на Министерството на електронното управление (МЕУ) – www.eGov.bg. Това информираха от Националната агенция за приходите. От там поясниха, че от 1 март 2024 г. НАП пренасочи проверките за задълженията и плащането им към портала на Министерството на електронното управление

Услугата предоставя възможност за заплащане на задължения от физически и юридически лица към почти всички общини в страната без допълнителни такси и комисионни. Тя може да бъде заявена тук.

Гражданите и бизнесът могат да направят справка за своите задължения в реално време, като входът в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ става чрез първоначална регистрация с едно от следните средства за идентификация: квалифициран електронен подпис (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на НАП или НОИ.

Тази услуга предлага множество предимства както за постоянно живеещите у нас, така и за българските граждани, установени в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко задължения, като плащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.