Нови случаи на домашно насилие в Пернишко

Нови случаи на домашно насилие в Пернишко

Случаи на домашно насилие разследват служители от пернишкото Второ районно управление и Районното управление на МВР в Брезник

Сигнал за побой над възрастна жена бил подаден на 28 февруари, около 2, 10 часа в дежурната част на Второ районно управление. Полицаите реагирали незабавно и на място задържали 21-годишен перничанин, който нанесъл телесна повреда в условията на домашно насилие на 78-годишната му баба. Жената била с множество сини по тялото. Младежът бил задържан за до 24 часа с полицейска заповед.

Причините за побой в условията на домашно насилие над 13-годишно момиче разследват брезнишки полицаи. Сигнал за насилието бил подаден снощи, около 22, 00 часа, от самата потърпевша. Непълнолетната заявила пред разследващите, че 48-годишен мъж, който не й е баща, а живее с майка й на семейни начала в брезнишко село, й е нанесъл удари в областта на лицето. Органите на реда посетили местопроизшествието и на място задържали 48-годишният мъж на когото е наложена до 24 часова полицейска мярка по Закона за МВР.

По двата случая са започнати разследвания и работата продължава под надзора на прокуратурата.