Добрата новина! ОДМВР изненада приятно жителите на региона, на които им предстои да ходят до Пункта за прегледи на КАТ в квартал „Калкас“

Добрата новина! ОДМВР изненада приятно жителите на региона, на които им предстои да ходят до Пункта за прегледи на КАТ в квартал „Калкас“

Край на опашките на пункта за прегледи на КАТ в кв. „Калкас“ в Перник. Всеки, на когото се е налагало да регистрира нов автомобил или да дерегистрира стария на пункта на КАТ в  кв.“Калкас“ вече няма да му се налага да  се реди от 6 часа на огромна опашка, за да свърши до обяд или да търси връзки, за да не се налага да идва и на другия ден.

Това стана ясно по време на нарочен брифинг, на който началникът на отдел Охранителна полиция в ОДМВР-Перник- комисар Йордан Дундаков и Биляна Славчева, шеф на Пътна полиция в Перник. На него комисар Дундаков информира, че с въвеждането на системата „обслужване на едно гише“ на пункта за прегледи на автомобили, регистрацията ще трае не повече от 40 минути.

„Ние сме първите, които успешно въвеждаме тази система. Така хората няма да се редят на две-три гишета, да чакат с часове или да търсят връзка, за да регистрират автомобила си. Цялата процедура по регистрирането на нов автомобил с всички формалности и слагането на регистрационните табели отнема до 40  минути.“ – увери комисар Дундаков.

Биляна Славчева поясни, че документите за регистрация се предават на едно гише. „Тук се попълват формулярите. За да се мине на канал шофьорите се извикват по ред, който е пряко свързан с часа на подаване на документите. Така няма да има спорове кой след кого е на опашката“, поясни Славчева.

„Улеснението е, че хората, които регистрират автомобили няма да се налага да ходят от гише до гише и да носят със себе си всички документи. Те се оставят на служителя, който ги е приел. Той ги придвижва по реда. За клиента остава само накрая да се подпише при получаване на талоните“, поясни комисар Дундаков.

На въпроса- има ли достатъчно служители на Пункта, той увери, че проблем с кадрите няма. А на въпроса- по колко автомобила се обслужват дневно, Биляна Славчева поясни, че ден с ден не си приличат. „Имали сме дни, в които минават по 40-50 автомобила. Но има и други, в които минават по десетина“, допълни тя.