Голямо количество нелегално продавани стоки открити в Радомир

Голямо количество нелегално продавани стоки открити в Радомир

Множество нелегално продавани стоки в търговската мрежа са открити при акция в Радомир

Вчера, в условията на специализирана полицейска операция служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник и представители на Териториална дирекция „Национална агенция по приходите„ – София проверили магазин за домашни потреби и електроматериали в Радомир. В обекта били изложени за продажба множество перилни препарати и парфюми на защитени търговски марки, предлагани без разрешението на притежателите на изключителното право. Открити били и лекарствени продукти, предлагани в нарушение на българското законодателството. Иззети са общо над 350 нелегално продавани артикула.

Образувано е досъдебно производство по чл. 172 „б“ от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата.

При акцията е установена и 32-годишна перничанка, която от 1 декември 2022 година до настоящия момент извършвала без съответното разрешително банкови, застрахователни и други финансови сделки. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 5 години и конфискация на половината  от имуществото на дееца.