Още един успешен ловен сезон приключиха трънските ловци

Още един успешен ловен сезон приключиха трънските ловци

Успешен ловен сезон отчитат трънските ловци, членове на Ловно-рибарско сдружение „Руй“.

„Имали сме и по-добри сезони, но не можем да се оплачем и от наскоро приключилия“. Това отговори председателят на ЛРС “Руй“ в Трън на въпроса- какъв беше ловен сезон 2023/2024 година, който приключи на 31 януари, за трънските ловци.

През този сезон ловците от трънско са отстреляли- 139 диви прасета. На най-добра слука са се радвали ловците от дружинката в село Вукан, които са отстреляли 34 диви прасета. След тях се нареждат ловците от дружинките във Филиповци- 33, Забел-19.

През сезона ловците са застреляли 53 сърни, като най-добра слука са имали ловците от Вукан- с 8, а тези от Забел- 6.

За разлика от миналата година, през тази са повече убитите вълци в района-15. С най-точен мерник са били ловците от Бусинци- и Лева река с по 4 убити хищника.

С много добър улов на лисици ще запомнят този сезон трънските ловци- 77. С  най-добро попадение са били ловците от дружинките в Глоговица, Велиново, Горна Мелна и Лева река- по 7.

През този сезон са отстреляни и 12 чакала, като най-добро попадение са имали ловците от Вукан- 3, а тези от Бусинци и Лева река- по 2.

„В общи линии имахме слука през отминалия сезон. Заслугата затова е на всички членове на ЛРС “Руй“, които положиха много грижи за отглеждането и опазването на дивеча в ловните полета на трънско. Но най-важното за нас е, че нямаме никакво произшествие през сезона. Това е доказателство за дисциплината и чувството на отговорност, което имат нашите ловци“, заяви Искренов.