Сашко и баща му помагат в издирването на Ивана от Дупница!

Сашко и баща му помагат в издирването на Ивана от Дупница!

Съпричастност към близките на изчезналата Ивана от Дупница показаха Сашко и баща му от Перник. Александър Цветанов много добре знае какво е да търсиш изчезналото си дете и се включи с други доброволци в издирването на детето от Дупница. За това съобщи самият той в профила си в социалната мрежа.

„Цял ден двамата със Сашко търсихме изчезналата Ивана в Дупница. Който може нека помогне с каквото му е възможно!“ – написа Александър старши.

Изтече информация, че профилната снимка в акаунт в социалната мрежа, за който се твърди, че е на изчезналата 17-годишна Ивана от Дупница, е била сменена. Малко по-късно снимката в друга мрежа също е била променена.

Седми ден стотици полицаи, униформени, спасители издирват без успех потъналото сякаш в дън земя, момиче, въпреки че претърсваният периметър непрекъснато се разширява.

„Още първия ден се събрахме пред районното управление в града, изчакахме разпореждане и тръгнахме да търсим в различни посоки. Не открихме нищо. Не мисля, че е възможно да издържи в гората 6 дни. През нощта става студено. Днес ще проверим и района на язовир Дяково. Това, което знам и чух за момичето, е, че се е движило в градската част. Нямаме основни следи, които да ни насочват. Надеждата винаги е последна“, коментира вчера горският служител и доброволец в търсенето Велимир Иванов.

17-годишната Ивана е в неизвестност вече седмица, след като изчезна от училище. Полицията и доброволци я издирват още от миналия петък, като от началото на акцията вече са обходени 600 декара площ.

Директорката на училището Виолета Стефанова заяви, че не другите деца са тормозели Ивана, а тя тях, противно на първоначално разпространената информация.

„Напускаше самоволно часа. Влизаше в часовете на другите колеги. Мокреше си косата“, разказа директорката на учебното заведение.

Според педагозите поведението на ученичката се променило в началото на тази учебна година, а майката е викана в училището почти всяка седмица заради проблемното поведение на Ивана.

Класната ръководителка на 17-годишното момиче се разплака и призна, че много й е мъчно, не е спала дни наред и търси девойката заедно с доброволците. Весела Владимирова обясни, че в деня на изчезването попитала Ивана къде отива, когато я видяла да напуска класната стая. Момичето хукнало да тича и не отговорило.

Издирването на ученичката продължава.