Spelling Bee Junior 2024 в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

Spelling Bee Junior 2024 в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“

На 23.02.2024г. се проведе училищният кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee Junior 2024 за учениците от третите и четвъртите класове в
СУРИЧЕ „Д-р П. Берон“, съобщиха от училището.

Училищен шампион стана Даяна Райчева от 3а клас, а на второ място се класира Мартин Асенов от 3в клас. И двамата Беронци ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март 2024 г.
Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.
Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката. Interlogistica са наш логистичен партньор, като доставят безвъзмездно наградите за всички участници в състезанието.