Втора седмица се увеличават работните места на трудовия пазар в Перник

Втора седмица се увеличават работните места на трудовия пазар в Перник

Втора поредна седмица предлаганите свободни работни места на трудовия пазар в пернишко се увеличават, след като три седмици наблюдавахме спад в предлагането на нови работни места. През изминалата седмица предлаганите работни места се увеличиха с още 9 и станаха 100. За жалост намаляха, макар и само с 1 свободните работни места за висшисти и станаха 14.

През изминалата седмица се появи оферта за работа на 12 общи работници за Радомир.

Освен тях, през изминалата седмица на трудовата борса в Перник се предлагат свободни места за:  общи работници за Перник, чистач-хигиенист, шофьор на товарен автомобил, техник-механик на отоплителни, хладилни и вентилационни инсталации,  снабдител-доставчик,  електромонтьори, психолози, обслужващ бензиностанция- газостанция, помощник-готвачи, готвачи, химик-аналитици, охранители, шивачи, пакетировачи, водач на мотокар, куриер, склададжия, касиер, работници правене на колбаси, технически сътрудник, биолози-микробиология, продавач-консултанти,  шофьор на тежкотоварен автомобил, монтажник на дограма, образователен медиатор, опаковачи, механици на търговски машини, техник-механици ЖП транспорт,  преподавател по БЕЛ и английски език, чистачи на производствени помещения, машинни оператори производство на захарни изделия, търговски представители, помощник на учителя, образователен медиатор, оперативен счетоводител

Макар че все още е рано за оптимистични прогнози, но по всичко личи, че трудовият пазар в региона се съживява с наближаването на пролетта. Доказателство за това е фактът, че втора поредна седмица се увеличават предлаганите свободни места в региона.

През миналата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през отминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 86 свободни места и 14 за безработни висшисти.